پنجشنبه ۲۲ آذر ۱۴۰۳ |۱۰ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 12, 2024

ما نباید شاهد دعوای شیعه و سنی بر سر سلطه و نفوذ باشیم بلکه باید رقابت یا همکاری در ارائه مدل برای نظام سازی شکل بگیرد.

به گزارش خبرگزاری حوزه، حجت الاسلام والمسلمین نجفعلی میرزایی، عضو هیات علمی جامعة المصطفی، امروز در نشست "تحولات منطقه و آینده مناسبات شیعه وسنی" از چالش های فراروی تحقق امت اسلامی سخن گفت و اظهار داشت: تحقق امت نیازمند بلوغ علمی و معرفتی با پشتوانه های فلسفی است و باید به اقتضائات تاریخی در تکوین شیعه توجه کنیم. یکی از راهبردها این است که از رویکرد انفعالی به یک رویکرد فعال منتقل شویم.

وی بیان داشت: اگر ما در صدد گفتمان بدیل تمدنی در جهان بر بیاییم نباید گرفتار چالش های لغو شویم. شیعه می تواند با عرضه گفتمان بدیلِ تمدن ساز و مخصوصا با مدیریت اخلاقی و عقلانی – که در اندیشه های اهل سنت بشدت آسیب دیده و از امتیازات شیعه محسوب می شود-  خلاهای تئوری پردازی را پر کند. در چنین شرایطی کارها بصورت خودکار پیش می رود و اندیشه های افراطی به هیچ وجه رقیب نخواهد بود.

عضو هیات علمی جامعة المصطفی، انفعال در این زمینه را یک آسیب بزرگ برشمرد و ادامه داد: ما نباید شاهد دعوای شیعه و سنی بر سر سلطه و نفوذ باشیم بلکه باید رقابت یا همکاری در ارائه مدل برای نظام سازی شکل بگیرد.

رایزن پیشین فرهنگی ایران در لبنان و مبلغ فعال در عرصه بین الملل گفت: متاسفانه شاهد تحقیقاتی که به دنبال طرح "امت" به عنوان یک آلترناتیو برای مناسبات قدرت در دنیا باشد نیستیم؛ البته درباره دولت و حکومت کارهایی کرده ایم اما در قالب موضوع امت، مفهوم سازی و کار علمی وسیع نداشته ایم. در این خصوص، "امت واحده" یک پارادایم و یک منطق مدیریت تمدنی و اجتماعی است که باید مولفه های آن به تفصیل تبیین شود.

وی خاطر نشان کرد: حوزه علمیه می تواند ظرفیت های مکتب تشیع را برای ارائه الگوی شیعی برای ایجاد امت اسلامی ارائه کند. همچنان که امت واحده ریشه قرآنی دارد و شایسته است تحقیقات وسیعی پیرامون آن انجام بگیرد. 

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha